web analytics

Välkommen till "Livat på torpet". Bloggen som är en salig blandning mellan lantligt vitt och rackartyg.

Jag som skriver heter Elin, bor tillsammans med min händige sambo och våra tre rackarungar i ett torp ute på landet. Jag är beroende av kaffe, galen i barnkläder och förtjust i vitt.

Kontakt: elinteg81@gmail.com

Edvin 070524
Tore 100630
Ingrid 130518

JAG FOTAR MED

BESÖK GÄRNA
My Instagrams

Bloggar av mammor och gravida Personligt
Föräldraskap bloggar
Personligt Besökstoppen

Torpet

Det dyker upp frågor nu och då om torpet. Och jag ÄLSKAR det. Tänkte att jag ska svara på dom vanligaste frågorna här …

Hur länge har ni haft torpet? Vi köpte det april  2009.

Vad är det ni fixar på torpet? Vi har fixat det mesta då den förra ägaren inte hade bott där på 8-10 år och bara låtit huset förfalla. Men trots att det var vattenskadat och igenvuxet så blev vi förälskad i detta lilla, röda torp.
Vi har rivit ut väggar och golv (golvvärme har lagts in), viss del av sågspånet har bytts ut, köket har rivits ut och nytt är köpt från ikea, badrum har byggts till på nedervåningen (fanns bara en liten toalett med badkar på övervåningen), källaren har dränerats, vi har brädfodrat framsidan som inte var färdig plus fixat till balkong och farstu, dom stora björkarna på gården har tagits bort, hela gården har planats till och en massa massa mer…

Är det en sommarstuga eller ska ni bo där permanent? Vi har köpt det för att bo där permanent. Vi har planerat en flytt nu i höst!

Hur bor ni nu som om ni inte bor i torpet? Vi hyr ett litet hus av min sambos farbror. Vi trivs jätte bra i det här huset, men det ska bli roligat att bo i något eget. Att få göra om som man vill (inte för att sambons farbror säger emot om det är något vi vill ändra på, men det är roligare att göra saker ”åt sig själv”). Men jag älskar uteplatsen vi har och planlösning att kök och vardagsrum är som ett stort rum. Och jag kommer att sakna ”bullerby känslan” som är här när Edvin cyklar mellan gårdarna utan att korsa någon väg.

Vart ligger erat torp? Torpet ligger bara ca en kilometer från där vi bor nu. Så det är lättsamt att bara sätta barnen i vagnen och gå dit när man har lust för det.

Hur stort är erat torp? Det är bara ett litet Per-Albin torp. Tanken är att vi ska bygga ut nedervåningen sen efter att vi flyttat dit. Men först ska vi flytta in och ”bo” in oss lite så vi kan känna efter hur vi vill ha det som.

Ska ni använda lagårn till att ha djur i? Ja, min dröm är att ha en massa djur. Men lagårn är liten och en massa djur kräver mycket jobb, haha. Men vi kommer absolut att ha höns och får/getter. Vill ha lite djur som kan beta på dom ställen som håller på att växa igen som mest.

När flyttade ni in? Vi flyttade in den 15 november 2011. Och trivs såklart kanonbra här!

Mer om torpet hittar ni under kategorin ”Torpet
Och forsätt gärna att ställa frågor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

FÖLJ BLOGGEN

bloglovin

MINA TÄVLINGAR

FACEBOOK

INSTAGRAM

KATEGORIER

ARKIV

HEMMA PÅ TORPET

Design

Design